Hoe wordt je een digital nomad?

Hoe wordt je een digital nomad?

Heb je er ooit over nagedacht om een ​​digital nomad te worden? Nu de traditionele kantoorruimte plaatsmaakt voor virtuele samenwerkingen en mogelijkheden op afstand, is de aantrekkingskracht van een digital nomad nog nooit zo groot geweest. Deze moderne avonturiers hebben de code gekraakt voor een levensstijl die werk en reislust combineert. Maar de reis van een stationaire professional naar een rondreizende digital nomad is niet zonder uitdagingen. Het vereist een mix van strategische planning, aanpassingsvermogen en de bereidheid om het onbekende te omarmen. Of je nu een doorgewinterde professional bent die verlangt naar verandering of een pas afgestudeerde die graag een carrière pad wil ontwerpen dat niet gebonden is aan geografische beperkingen, deze gids is jouw routekaart naar de opwindende wereld van digital nomadism.

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad is iemand die reist en de mogelijkheid gebruikt om op afstand op verschillende locaties te werken. Een digital nomad is vaak sterk afhankelijk van internetconnectiviteit en mobiele apparaten. Hun levensstijl biedt de unieke vrijheid om de wereld te verkennen zonder beperkt te zijn tot een traditionele kantoorruimte. Digital nomad banen zijn bijvoorbeeld: freelancers, ondernemers, ontwikkelaars en iedereen die op afstand kan werken en tegelijkertijd een vast inkomen kan ontvangen.

Wat zijn de voordelen van reizen terwijl je werkt?

Reizen terwijl je werkt heeft persoonlijke en professionele voordelen. De meesten vinden de vrijheid van verkenning opwindend en lonend. Andere voordelen zijn:

Flexibiliteit: flexibele bestemmingen, flexibele werkplekken, flexibele tijdzones. Het voor de hand liggende voordeel van een digital nomad worden, is de flexibiliteit om overal ter wereld te werken.

  • Bekijk de wereld: wereldwijde digital nomads hebben de unieke kans om de wereld te zien. Digital nomads ervaren verschillende culturen, ontmoeten nieuwe mensen en verkennen opwindende bestemmingen.
  • Werk-privébalans: De werk-privébalans van een digital nomad is vaak beter dan die van mensen met een traditionele 9-tot-5-baan. Je eigen schema kiezen betekent werken op optimale productietijden en tijd vrijmaken om werk in balans te brengen met de geneugten van het dagelijks leven.
  • Geld besparen: Digital nomads hebben de mogelijkheid om landen en steden te kiezen met lagere kosten voor levensonderhoud. Idealiter zijn deze kosten voor levensonderhoud lager dan die van hun vaste verblijfplaats.
  • Verbreed perspectief: Nieuwe omgevingen leren reizigers niet alleen over nieuwe plekken, maar ze leren digital nomads ook meer over zichzelf terwijl ze zich aanpassen en verkennen. Dit moedigt een verbreed perspectief aan, wat individuen persoonlijk en professioneel ten goede zal komen.

Waar kan je tegenaanlopen als je reist terwijl je werkt?

Hoewel de voordelen van een digital nomad levensstijl duidelijk zijn, zijn er helaas een paar nadelen om te overwegen.

  • Eenzaamheid: Werken en wonen in een vreemd land betekent vaak ver weg zijn van bekende vrienden en familie. Nieuwe mensen ontmoeten is spannend, maar het kan ook moeilijk zijn. Geen mensen hebben om mee te praten kan leiden tot gevoelens van isolatie. Daarom is het zo belangrijk om verbonden te blijven terwijl je reist. Overweeg om een ​​eSIM van Smissey aan te schaffen om verbonden te blijven. Het is een kosteneffectieve en betrouwbare manier om te chatten met dierbaren en toegang te krijgen tot gegevens terwijl je werkt en reist.
  • Tijdzone: Werken in het buitenland betekent waarschijnlijk werken in een andere tijdzone dan je werkgever en/of collega's. Voor sommigen is dit een eerlijke ruil om de kans te krijgen om in een nieuw land te werken. Voor anderen kan dit moeilijk zijn, omdat telefoontjes 's avonds laat of deadlines 's ochtends vroeg vermoeiend kunnen zijn.
  • Minder stabiliteit: In traditionele werkomgevingen zie je collega's dagelijks. Je bouwt relaties en kameraadschap op met collega's. Tijdens het reizen en werken zijn die relaties moeilijker op te bouwen. Langetermijnrelaties en routines kunnen moeilijk zijn.

Hoe word je een digital nomad: een stap voor stap handleiding

Stap één: Wil je echt een digital nomad worden?

De eerste stap is een simpele vraag, maar het vergt zorgvuldige overweging om te beantwoorden. Denk na over je huidige situatie. Is het vanuit een professioneel en persoonlijk standpunt haalbaar om op afstand te werken in jouw vakgebied? Heb je een vangnet om je beslissing te ondersteunen? Ben je bereid om uit je comfortzone te stappen en de sprong te wagen naar een digital nomad levensstijl?

Stap twee: evalueer je vaardigheden en voer onderzoek uit

Overweeg zorgvuldig je vaardigheden en professionele expertise en bepaal of ze compatibel zijn met banen als digital nomad. Of je nu een traditionele werkgever of freelanceklanten hebt, zorg ervoor dat ze achter de overgang naar digital nomad staan. Bepaal of werken op afstand haalbaar is en onderzoek zo ja de levensstijl van werken-vanuit-elke-plek.

Als je momenteel werkt voor een traditionele werkgever die de beslissing om op afstand te werken niet ondersteunt, wat zijn dan je andere opties? Nadat je hebt geëvalueerd wat je kunt bieden, doe je onderzoek naar vacaturesites voor op afstand en naar sectoren die externe werknemers en digital nomads inhuren. Freelancen is een uitstekende natuurlijke progressie naar de levensstijl van digital nomads. Als freelancer heb je de flexibiliteit om je eigen uren, projecten en klanten te kiezen.

Stap drie: vind een baan

Er zijn banen als digital nomad, maar je zult moeten graven om ze te vinden. Populaire banen als digital nomad zijn onder andere contentcreatie, sociale media marketing, reisagenten, grafisch ontwerpers, online docenten - de lijst is eindeloos. Websites als Freelancer, Upwork, We Work Remotely, FlexJobs en RemoteOK zijn geweldige plekken om te beginnen. Deze sites stellen potentiële digital nomads in staat om werk te kiezen dat het beste past bij hun interesses en expertise. Zorg er wel voor dat je werk kiest dat overal gedaan kan worden. Maar hoewel deze online platforms waardevol zijn, zijn ze niet de enige optie. Een online bedrijf opzetten als ondernemer is ook een geweldige optie.

Stap vier: bereid je voor op je nieuwe leven als digital nomad

Digital nomads zijn vaak constant in beweging. Richt een thuisbasis in bij een familielid of vriend waar je post kunt ontvangen, met name belangrijke documenten, terwijl je onderweg bent.

Bovendien kan het zijn dat je als digital nomad geïsoleerd en eenzaam bent zonder menselijk contact. Om de kans op eenzaamheid te verkleinen, kun je contact leggen met de digital nomad gemeenschap. Vind gelijkgestemde mensen in het buitenland via georganiseerde activiteiten en evenementen. Forums, sociale mediagroepen en apps zoals Nomadago zijn nuttig. Een netwerk biedt waardevol inzicht in verschillende bestemmingen en biedt ondersteuning en een vriendelijk gezicht tijdens het reizen in het buitenland. Deze connecties zijn van onschatbare waarde.

Stap vijf: je hebt een budget nodig

Wat zijn de kosten voor levensonderhoud op de gewenste locaties? Hoeveel ga je uitgeven aan eten, huur, etc.? Het maken van een budget is essentieel om een ​​digital nomad levensstijl te plannen. Even belangrijk, hoeveel verwacht je te verdienen? Een realistische evaluatie van zowel inkomsten als uitgaven is noodzakelijk voordat je begint. Een vangnet is altijd een goed idee voor het geval er veranderingen in je baan of woonsituatie optreden. Minimaal drie tot zes maanden aan levensonderhoud is een goed doel.

Stap zes: kies je gewenste locatie

Kies je gewenste locatie. Schotland? Thailand? Spanje? Je kunt kiezen waar het beste aan je specifieke behoeften wordt voldaan. Houd er echter rekening mee waar je wettelijk gezien mag wonen en werken. Dit vergt wat onderzoek. Denk aan vervaldatums van paspoorten, visumvereisten voor digital nomads, ziektekostenverzekeringen en belastingwetten. Houd ook rekening met tijdzones en hoe deze van invloed kunnen zijn op je werk.

Stap zeven: vind een plek om te wonen

Of je nu kiest voor een Airbnb, een appartement of een digital nomad gemeenschap, je moet ervoor zorgen dat de accommodatie alles bevat wat je nodig hebt om je werk succesvol te doen. Dit kan een betrouwbare internetverbinding omvatten. Ook is voor elke functie een betrouwbare telefoon noodzakelijk en is een eSIM een uitstekende, kosteneffectieve optie om toegang te krijgen tot gegevens terwijl je in het buitenland bent.

Andere overwegingen zijn onder meer een speciale werkruimte, rustige vergaderruimtes en een ergonomische stoel, om er een paar te noemen. Elke baan heeft andere behoeften. Bepaal wat jij nodig hebt en zorg ervoor dat het toegankelijk is in jouw leefruimte.

Stap acht: zorg dat je documenten op orde zijn

Zoek uit welke documenten vereist zijn om jouw digital nomad levensstijl te vervullen en zorg dat ze allemaal op orde zijn. Deze documenten zullen waarschijnlijk verschillen, afhankelijk van de locatie die je kiest. Begin met het onderzoeken van specifieke documenten die vereist zijn voor de specifieke landen waar jij naartoe gaat. Dit kan onder andere vereisten voor een digitaal nomadvisum, werkvergunningen en bewijs van ziektekostenverzekering omvatten. Het verkrijgen van de juiste visa en vergunningen voor je gewenste land zal je helpen om met minder complicaties te wennen aan de digital nomadlevensstijl.

Stap negen: profiteer van je nieuwe leven als digital nomad

Nadat je een werkroutine hebt opgezet, kun je de wereld verkennen. Profiteer van elke kans en verken zoveel als je kunt. Dompel jezelf onder in verschillende culturen, zie nieuwe plekken en ontmoet interessante mensen. Het onbekende omarmen kan eng zijn, maar de beloningen van het verlaten van je comfortzone zullen je perspectief verbreden en je het avontuur van je leven bieden.

Vergeet ook niet om terug te geven wanneer je kunt. Ondersteun de gemeenschap door lokaal te winkelen, verklein je CO2-voetafdruk door te wandelen en te fietsen wanneer dat mogelijk is en wees je bewust van water- en energieverbruik.

Hoe blijf je verbonden als digital nomad?

Het is belangrijk om verbonden te blijven tijdens het reizen naar nieuwe landen. Maak gebruik van technologie om in contact te blijven met vrienden en familie, op de hoogte te blijven van je werk en onderzoek nieuwe plekken om te verkennen tijdens je digital nomadreis.

De gemakkelijkste en meest betaalbare manier om verbonden te blijven tijdens het reizen is met een eSIM. Hier zijn een paar manieren waarop het gebruik van een eSIM van Smissey je als digital nomad ten goede kan komen:

  • Geen roamingkosten: eSIM-abonnementen zijn prepaid, dus je hoeft je geen zorgen te maken over onbedoelde roamingkosten terwijl je reist.
  • Hotspot je eSIM-gegevens: Geen wifi-verbinding? Geen probleem. Je kunt je eSIM-data als hotspot gebruiken en je data delen voor een ander apparaat, zoals een tablet of laptop.
  • 100% digitaal: Je hoeft niet voor elke bestemming een fysieke simkaart bij te houden. Je kunt op de meeste smartphones tot acht digitale eSIM-profielen opslaan.
  • Waardeer je data op: Veel Smissey eSIM-pakketten hebben een opwaardeerfunctie, waarmee je onderweg je data, gesprekken of berichten kunt opwaarderen.
  • Deel je avonturen: Gebruik je eSIM-gegevens om e-mails te verzenden, contact te maken met je dierbaren en in realtime berichten te plaatsen op sociale media.
  • Blijf verbonden: Je hoeft niet te vertrouwen op een wifi-verbinding om online te gaan. In plaats daarvan kan je een eSIM gebruiken om overal waar je reist toegang te krijgen tot gegevens.

Klaar om aan uw digital nomad avontuur te beginnen? Bezoek de Smissey-winkel om eSIM's te vinden voor meer dan 200 landen en regio's wereldwijd.

Terug naar blog